KRC Genk Futsal is ontstaan nadat de futsalclub ZVK Auto5 Genk in de zomer van 2022 met KRC Genk een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend.

Deze samenwerkingsovereenkomst houdt in dat KRC Genk Futsal deel uitmaakt van de KRC Genk Community maar wel haar eigen identiteit en structuur zal behouden. De jarenlange inspanningen om van ZVK Auto5 Genk een stabiele 2de nationaler te maken, werden uiteraard niet voor niets gedaan. Deze hebben geresulteerd in een sterke organisatie en een gezond beleid.

Het is echter tijd om een stap vooruit te zetten!

KRC Genk Futsal is er dan ook van overtuigd dat de samenwerking met KRC Genk een troef voor beide verenigingen kan en moet zijn. Dezelfde normen en waarden zullen worden uitgedragen, zowel op als naast het veld. KRC Genk Futsal wil immers een stabiele en gezonde club zijn en blijven in de hoogste reeksen van het nationale zaalvoetbal.

Net zoals KRC Genk wenst KRC Genk Futsal vol in te zetten op jeugdwerking. Vanaf seizoen 2022 – 2023 breiden wij onze jeugdwerking gevoelig uit. Met maar liefst 15 jeugdploegen die in competitie zullen spelen is KRC Genk Futsal één van de grootste zaalvoetbalclubs van België. 

KRC Genk Futsal is ervan overtuigd dat het bereiken van bepaalde ambities niet mogelijk is zonder respect voor elkaar. Naast uiteraard sportieve kwaliteit zet KRC Genk Futsal hier dan ook hard op in.

Van de allerkleinsten bij de jeugd tot de kapitein van de 1e ploeg en van de vrijwilligers tot het bestuur; alle spelers en leden van de club dienen een voorbeeld te zijn voor elkaar, tegenstanders en de scheidsrechters. Enkel zo kunnen en willen wij groeien. Enkel zo zullen wij onze ambities kunnen waarmaken!